2 Ekim 2010 Cumartesi

şeker pare

malzemeler
3/ yumurta
2/3 su bardağı sıvıyağ
2/3 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ince dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbet İçin:
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
¼limon suyu
Üzeri için: toz antep fıstığı
Hazırlanışı:
Hamur için olan malzemeleri 1 yumurta sarısını ayırarak yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Daha sonra hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın daha sonra yassı mekik şeklini verip çok az yağlanmış tepsiye dizin. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla her tatlının üzerini boydan boya çizin. Önceden ısınmış 190 derecede pişirin. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Altını kapamaya yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp altını kapatın. Fırından çıkardığınız tatlıları ( 2 tepsi oluyor) bir tepside toplayın . Hem tatlılar hem de şerbet sıcakken şerbeti üzerlerine dökün. Diğer tepsiyi üzerine kapatıp tatlıların şerbeti çekmesini bekleyin.
Afiyet olsun…

5 yorum:

umutluhayat dedi ki...

nefis görünüyor.ellerinize sağlık.çok sevdiğim bir tatlıdır şekerpare.

ayfersultan yemek tarifleri ve hobler 2 dedi ki...

sa.Ahsenciğim,bebeğine RABBİM,hayırlı ömür nasip etsin ailesi ile birlikte amin. sevgiler.A.E.O

canan dedi ki...

Şekerpare harika gözüküyor canım eline sağlık...

Selma Tasarım dedi ki...

eline sağlık çok güzel görünüyor.. Sevgiler.

Çilekli Mutfak dedi ki...

bu tatlıyı öğrenmem lazım :)