11 Kasım 2009 Çarşamba

UN KURABİYESİ


1 paket margarin (250 gr.)
1 kahve fincanı sıvı yağ (türk kahvesi fincanı)
3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
4 kaşık buğday nişastası
3 bardak un (tarifte aldığı kadar, 4-5 bardak yazıyordu ama 3 bardak yetti bana, yumuşak bir hamur olması gerekiyor ağızda dağılması için)
Üzeri için pudra şekeriHazırlanması:
Margarini buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Hamuru hazırlayacağınız kaba margarini, sıvı yağı, pudra şekerini katıp elinizle iyice yoğurun. Üzerine ununu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin (unu azar azar katmanızı tavsiye ederim)
Hamurdan parçalar koparıp uzun ince şeritler yapıp bir çatalın tersi ile boyuna çizerek şekil verin. Bıçakla verevlemesine keserek azıcık yağla yağlanmış fırın tepsisine dizin. (dilerseniz benim gibi yuvarlaya bilirsiniz, kabartma tozu olmadığından üzerine çok bastırmamanızda fayda var)
150-160C ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin (arada alt kısmına bakıp pembeleşmişse piştiğini anlayabilirsiniz)

1 yorum:

kutsalsofra dedi ki...

canım 23 numarayla izlemeye aldım seni,karşılığındada kurabiyeleri tabağıyla aldım,anca yeter bize sende gel ne istersen al dükkan senin sevgiler...