27 Ekim 2010 Çarşamba

kısır


Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
5 adet taze soğan
1 tane domates
1 tane salatalık
yarım demet maydanoz
Yapılışı:
2 su bardağı bulgura 2 su bardağı kaynar su ekleyip üstünü kapatarak 15 dk.demlenmeye bırakın..Bu arada taze soğan ve maydonozu ince kıyın.Demlenmiş bulgura domates salçası,biber salçası,sıvı yağ domates salatalık ve pulbiber ve tuz ekleyip yoğurun..Son olarak kıyılmış taze soğan ve maydonozu ekleyip iyice karıştırın servise hazırdır afiyet olsun.

3 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok severim kısırı bende,sık sık yapıyorum...
yanınada çay ohh değmeyin keyfimize...
selamlar

DeNiZ dedi ki...

bayılırım kısıra yanında birde çay..ellerine sağlık canım..

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerin sağlık.Küçük kızım bayılır kısıra.
Sevgiyle kal.