1 Mart 2010 Pazartesi

hindistan cevizli kurabiye


Malzemeler:
2 yumurta sarısı (beyazlarını atmayın, üzerine hindistan cevizlerinin yapışması için kullanılacak)
3 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı pudra şekeri
1 paket (250 gr) margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
Aldığı kadar unÜzeri için: 1 yumurta beyazı, 5 çorba kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı:
-Bütün malzemeyi yoğurma kabınıza alın.
-Toparlanan ama ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin.
-Hamurunuzu sterç filme sararak, 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
-Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerini önce yumurta beyazına, sonra hindistancevizine bulayın.
-Yağlı kağıt serili fırın tepsinize, aralıklı olarak dizin.
-180 derecede ısınmış fırınınıza verin ve 15 dakika kadar pişirin.
-Kurabiyeleriniz çok kızarmadan fırından almalısınız. Fırından çıktıklarında yumuşak olurlar, ancak ılınana kadar sertleşirler.

6 yorum:

SerpiL dedi ki...

ellerine sağlık.bende bir benzerini yaptım

ayfersultan dedi ki...

SA.canım,ellerine sağlık bende çok severim uzun süre saklanabiliyor olması güzel tadı zaten güzel..afiyet olsun sevgiler..A.E.O

Şengülce dedi ki...

canım misafir geldim kurabiyeler nefis ellerine sağlık..sevgiler canımcım..

belguzaranne dedi ki...

selam canım elıne sağlık nefıs görünüyorlar

Özlem dedi ki...

Ellerinize sağlık, leziz görünüyorlar

belguzaranne dedi ki...

selam canım kurabıyeler nefıs görünüyor elıne sağlık