17 Ekim 2009 Cumartesi

PATLICAN KEBABI

MALZEMELER
1KG PATLICAN
YARIM KG KIYMA
4 TANE DOMATES
4 TANE YEŞİL BİBER
KARABİBER
PULBİBER
TUZ
SIVIYAĞ
2 YEMEK KAŞIGI SALÇA
ÜZERİ İÇİN KAŞAR
YAPILIŞI
PATLICANLARI ALACALI SOYALIM BOYUNA UZUN UZUN DOĞRAYALIM SIVIYAĞDA KIZARTALIM İÇ MALZEMESİ İÇİN AYRI BİR TAVAYA ÖNCE SIVI YAĞI SONRA İNCE İNCE DOGRANMIŞ BİBERLERİ ALIP KAVURALIM SONRA SALÇASINI VE DOMATESİNİ EKLEYELİM ARDINDAN KIYMAYI VE BAHARATI TUZU EKLEYİP AZ PİŞİRELİM KIZARTIĞIMIZ PATLICANLARI TEPSİNİN TABANINA DİZELİM ÜZERİNE KIYMAYI DÖKELİM DAHA SONRA KALAN PATLICANLARI ÜZERİNE DÖŞEYELİM SONRA ÜZERİNE 1 BARDAK SALÇALI SOS YAPIP DÖKELİM FIRINA VERELİM PİŞMEYE YAKIN ÜZERİNE RENDELENMİŞ KAŞAR SERPELİM 5-10DK DAHA PİŞİRİP FIRINDAN ÇIKARALIM SICAK SERVİS YAPALIM AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: