malzemeler
250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz
biber
nane yoğurt
Hamuru için:
1/2 kg un
2 adet yumurta
tuz.su
Yarım kilo unu iki adet yumurta ve biraz tuz ile birlikte, katı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. iki parçaya ayırıp, yufka şeklinde açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
Bu parçalara kıyma koyun, şekil verip, hamur parçalarını çok küçük olacak şekilde sıkın. Hazırladığınız mantıyı bir tencerede, tuz katılmış kaynar suda pişirin ve süzün. Üzerine salçalı sos ve sarmısaklı yoğurt ilave edip, servis yapın..
bu tarifimi arkadaşım 8.etkinlik olan kurban bayramı sofraları etkinliğine ev sahipliği yapan http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum kendisine kolay gelsin.
11 yorum:
Mantı olsunda,ne olursa olsun!Ellerine sağlık canım enfesss görünüyor..
Bayılırım,
Mantıya! :)
mantıya bayılırım.enfes görünüyor.ellerine sağlık
MANTI
FOARTE BUN
FELICITARI
MARI
off off ne güzel bir lezzet bu ellerine sağlık..
Her zaman merak ederim mantı sevmeyen varmıdır acaba. Ellerine sağlık arkadaşım..
mmmmmmmmm! hergun olsa hergun yerim :)
canım ellerine sağlık tarifini aldım. katılımın için çok teşekkürler. her zman beklerim.
Canım,
ellerine sağlık. Mantıya bayılırım. Ama mantıyı bile ekmekle yerim.Yapılması bu kadar uğraştırıcı olupta bir kaç dakika da tüketilmesi ne acı.Mantıyı kalabalıkla yapmak çok hoşuma gidiyor. Biri açıp, biri içini koyup, bir kaç kişide sarınca harika. Kısa sürede bitiyor. Yemek daha da zevkli oluyor.Yani anlayacağın tek başına yapan hamaratlardan değilim. İlla ki kalabalıkla.
Sevgiyle kal.
manti olasa yesem:) Canim cekti.
Ellerine saglik.
ayy superr. Canim cekti simdi :)
Yorum Gönder