13 Ocak 2010 Çarşamba

ev yapımı büsküvi P.D.Ç.S.ETKİNLİĞİNE

arkadaşlar yine kolay bir tarifle karşınızdayım umarım bağenirsiniz bu tarifimi http://japoncekirdegi.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum kendisine kolay gelsin diyorum

malzemeler
3 su bardağı un1 su bardağı pudra şekeri250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)(Ben margarin kullandım)
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket (80 gr) sütlü çikolata
3 yemek kaşığı süt
Yapılışı
:Pudra şekerini margarin ile iyice yoğurun.Yumurta sarısını, vanilyayı da ekleyin ve yoğurun.Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın.Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.Hamuru unlanmış tezgahta açın ve kalıpla kesin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırında kısa sürede pişirin. (180 derecede 15 dakika) Yine de kendi fırınınızın ayarını daha iyi bilirsiniz.Fazla kızarmadan alın ve soğusun.Çikolatayı sütle beraber eritin ve ılındıktan sonra iki bisküvinin arasına sürün.Bir gün önceden yapıldığında daha güzel oluyor.afiyet olsun

8 yorum:

  1. hımmm nefis ellerine sağlık bidenem tabağı aldım ve kaçtım heeeee

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık tatlım tam kızıma göreymiş bu bisküviler :)

    selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık harika görünüyor en güzelli ev yapımı

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Evde miss gibi olmuş.Hazırlardan daha sağlıklı ve güzel.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. döktürmüşün gene nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  6. selam canım hepsı harıka elınıze sağlık sevgıler

    YanıtlaSil
  7. canım sayfama gelirmisin..

    YanıtlaSil

yorumlarınız için çok tesekkürler