10 Şubat 2011 Perşembe

MUHALLEBİLİ KADAYIF



merhaba arkadaşlar muhallebili kadayıf yaptım uzun zamandır denemek istiyordum ne zormuş bunu yapması resmen 2 kilo gitmiştir o kadayıfları kavuracam diye kanter içinde kaldım karıştır karıştır bir türlü kavrulmuyorlar canım çıktı ama sonunda başardım aslında zayıflamak için ben sık sık kadayıfmı kavurayım :))) acaba ama yemeden nasıl durayım çünkü tadı çok güzel oluyor hem lezettli hemde çok hafif çıtır çıtır ama bir süre yapmayı düşünmüyorum bildiğiniz gibi diyetteyimmmm ama başaracam zayıflayacam inşallah hemde beşi biryerde çayını içince sütümde çoğalıyor emziren annelere tavsiye ederim bu çaydan için neyse bu günlük bu kadar herkese iyi günler.


Malzemeler:

300gr kadayıf

6 yemek kaşığı toz şeker

5 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı doğranmış fındık
muhallebisi için
1kg süt

4 yemek kaşığı un ( tepeleme 2 kaşık kullandım )

2 yemek kaşığı mısır nişastası

2 türk kahvesi fincanı toz şeker

1 yumurta

1 paket vanilya



1 küçük paket krema

Yapılışı:

(Tarifte , kadayıfı birkaç saat derin dondurucuda beklettikten sonra kullanın diyordu. Ben kadayıfımı derin dondurucuya koydum, ama o gün fırsat bulup yapamadığım için birkaç gün dondurucuda kaldı. Dondurucudan alıp poşetin içinde kırdım ve gerçekten çok kolay kırıldılar.) Toz şeker ve tereyağı ilavesiyle buzlukta dondurup kırdığınız kadayıfları kızarana kadar kavurun. Kızarmaya başladıklarında irice kıydığınız fındıkları ilave edin. Bir süre daha kavurup soğumaya bırakın. ( Kadayıfları kavururken derin bir tencere seçmeniz i tavsiye ederim. Kızaran kadayıflar etrafa sıçrayabilir. )

Muhallebiyi hazırlamak için bir kaba un, nişasta, şeker ve yumurtayı koyun. Çırpıcı ile karıştırın, karıştırmaya devam ederken yavaş yavaş sütü ilave edin. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra vanilya ve bir tatlı kaşığı kadar toz şeker ekleyin, bir-kaç kez karıştırıp ocağın altını kapatın. Muhallebi soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpın.

tepsinin tabanına biraz muhallebi koyun. Üzerine kadayıfın yarısını serin. Kadayıfın üzerine muhallebinin tamamını ve en üste kalan kadayıfı yerleştirin.

( Üst kattaki kadayıfın çıtır çıtır olmasını isterseniz servisten hemen önce muhallebinin üzerine koyabilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra muhallebi kadayıfı yumuşatıyor. Gerçi bence her iki hali de çok lezzetli idi.)afiyet olsun.


18 yorum:

  1. canım ellerin dert görmesin pek severim bu tatlıyı:)
    sevgiler..
    mutlu güner:)

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. Çok lezzetli bir tarif.Çok güzel görünüyor.
    Kiloyu azmettikten sonra vermemek mümkün mü? Kuzucuğu emzirirken vermek daha kolay galiba. Ebru ŞALLI hep programında öyle söylüyordu. Galiba ona göre bir yemek programı belirliyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. kalpkurabiye: biraz zahmetli ama çok güzel bende çok seviyorum canım


    bülbülünyeri: çok sağol canım kilo vermek için evet çok azimliyim inşallah veririm

    YanıtlaSil
  4. görümcem yapar bayılırım.zaten bu ara görümce diye diye kafayı sıyırdım.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. serpil : çok sağol canım ne güzel görümcenle böyle güzel anlaşmanız

    YanıtlaSil
  6. baştan zor dedin beni bitirdin.ne zamandır yapmak isteyip de ertelediğim bir tatlıyı çok büyük bir boş vaktim de denemek üzere rafa kalktı.teşşekür mü etsem (ikazın için)yoksa kızsam mı(yine denemekten vazgeçirdiğin için bilemedim
    karar verilmiştir
    TEŞEKKÜR EDİYORUM:)

    YanıtlaSil
  7. sezobigo: canım ben biraz fazla yaptığım için zor oldu gözün korkmasın dene çok güzel oluyor

    YanıtlaSil
  8. ELLERİNE SAĞLIK CANIM EVET ÇOK GÜZEL Bİ TATLI AMA YA KALORİLERİ NAPCAZ BU KİLOLARLA BAŞIMIZ DERTTE :))))

    YanıtlaSil
  9. efeninannesi : kız diyet yapıyoruzya veririz inşallah canım

    YanıtlaSil
  10. hem okudum hem güldüm ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Canım elerine sağlık.
    Lezzette bir değişiklik olurmu bilmiyorum ama hazır pişmiş kadayıflar varya onlar iş görüyor :))
    kavurmaya gerek kalmıyor yani:)

    YanıtlaSil
  12. bende çok beğeniyorum bu tatlıyı ama sırf kadayıfını kavurmak zahmetli olduğu için şu aralar yapmıyorum.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım bu tatlı gerçekten çok leziz oluyor. Sağlık ve sevgi dileklerimle...

    YanıtlaSil
  14. canım benim ellerine sağlık daha önce bende bir arkadaşın tarifiyle yapıp yayınlamıştım senin dikkatinden kaçmış herhalde kaçmasaydı kadayıf kavurma işi seni bu kadar yormazdı:)))))))))
    kıyamam sana.
    aklında olsun zaman sıkıntın olursa hazır tatlı için kadayıflar satılıyorya onu kullanabilirsin yada fazla fırınlıyarak yap koy bir kavanoza elinin altında olsun iş bir tek muhallebiye kalır:))

    öpüyorum

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık canım,pek güzel görünüyo kadayıfın,ne zamandır bende yapmamıştım,yapim bari...
    hayırlı cumalar sevgiler,öperim...

    YanıtlaSil
  16. sene çeyiz : ne güzel birazda olsa güldürdüysem canım


    yeşim: canım bilmiyordum ama öğrenmiş oldum


    limon çiçekleri: evet ya çok zahmetli ama değer yani tadı çok güzel



    taze anne: sagol canım


    sendepişir:sagol canım evet çok güzel oluyor


    örgü çantam: evet ablacım gözümden kaçmış bundan sonra yaptığım zaman kesinlikle dediklerini yapacam


    gelibolu17: evet canım tavsiye ediyorum kesinlikle yap bide kilo sorunun yoksa sık sık yapabilirsin canım

    YanıtlaSil
  17. of off canım çekti vallahi :)
    şimdi olsa da yesemm ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

yorumlarınız için çok tesekkürler