1 Aralık 2010 Çarşamba

orman kebabı

Malzemeler:
  • 1 kg. kuşbaşı dana eti
  • margarin veya tereyağ
  • 1 soğan
  • 2 patates
  • 1 kâse bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, kekik, karabiber, kırmızıbiber
hazırlanması:



  • kuşbaşı eti ve soğanı yağıda ekleyerek biraz kavuralı
  • Salçayı ekleyip biraz daha kavurup 2- 3 su bardağı sıcak su ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.(kısık ateşte olduğu için biraz uzun sürüyor pişmesi ama etler yumuşacık oluyor)
  • Patatesleri küp küp doğrayın.İyice yumuşayan etlere küp doğranmış patatesleri ve bezelyeleri de ilave edip tuzunu ve baharatlarını ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.baharatlarını ve tuzunuda ilave edin afiyet olsun
  • bu tarifimi 8.etkinlik olan KURBAN BAYRAMI SOFRALARI ETKİNLİĞİ ne ev sahipliği yapan arkadaşım http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ yolluyorum kendisine bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyorum.

10 yorum:

  1. buna mancare
    felicitari
    mari

    YanıtlaSil
  2. canım tarifini aldım katılımın için çok teşekkür ederim. ellerine sağlık. her zaman beklerim.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım, afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Afiyetler olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. bayılırım :) ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  6. FRUMOS
    FOARTE FRUMOS
    3 COPII
    DORESC FERICIRE
    BUCURII
    DRAGOSTE
    TE IMBRATISEZ CU MULT DRAG
    MARI


    UN GAND BUN

    YanıtlaSil
  7. selam canım nasılsın?
    sayfamda bir ödülün var alırmısın?
    sevgiler selamlar,hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  8. blogumda bir kampanya başlattım katılırsan sevinirim

    YanıtlaSil
  9. iadei ziyarete geldim,orman kebebı harika görünüyor,sevgiler,herzaman beklerim...

    YanıtlaSil

yorumlarınız için çok tesekkürler