9 Aralık 2010 Perşembe

MANTI



malzemeler
250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz
biber
nane yoğurt


Hamuru için:
1/2 kg un
2 adet yumurta
tuz.su


Yarım kilo unu iki adet yumurta ve biraz tuz ile birlikte, katı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. iki parçaya ayırıp, yufka şeklinde açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
Bu parçalara kıyma koyun, şekil verip, hamur parçalarını çok küçük olacak şekilde sıkın. Hazırladığınız mantıyı bir tencerede, tuz katılmış kaynar suda pişirin ve süzün. Üzerine salçalı sos ve sarmısaklı yoğurt ilave edip, servis yapın..

bu tarifimi arkadaşım 8.etkinlik olan kurban bayramı sofraları etkinliğine ev sahipliği yapan http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum kendisine kolay gelsin.


11 yorum:

  1. Mantı olsunda,ne olursa olsun!Ellerine sağlık canım enfesss görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. mantıya bayılırım.enfes görünüyor.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. MANTI
    FOARTE BUN
    FELICITARI

    MARI

    YanıtlaSil
  4. off off ne güzel bir lezzet bu ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Her zaman merak ederim mantı sevmeyen varmıdır acaba. Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  6. mmmmmmmmm! hergun olsa hergun yerim :)

    YanıtlaSil
  7. canım ellerine sağlık tarifini aldım. katılımın için çok teşekkürler. her zman beklerim.

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Mantıya bayılırım. Ama mantıyı bile ekmekle yerim.Yapılması bu kadar uğraştırıcı olupta bir kaç dakika da tüketilmesi ne acı.Mantıyı kalabalıkla yapmak çok hoşuma gidiyor. Biri açıp, biri içini koyup, bir kaç kişide sarınca harika. Kısa sürede bitiyor. Yemek daha da zevkli oluyor.Yani anlayacağın tek başına yapan hamaratlardan değilim. İlla ki kalabalıkla.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. manti olasa yesem:) Canim cekti.

    Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  10. ayy superr. Canim cekti simdi :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız için çok tesekkürler