
yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
Yaklaşık 1 su baradağı irmik
Şerbet için
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır. Soğuması için bir kenara alınır.
Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır.( normalde hamur sıvı yağın içine bandırılıp çıkarılıyor ki irmiği daha iyi tutsun diye fakat ben çok yağ çekmemesi açısından böyle yaptım)Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır. Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var. Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür.afiyet olsun
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
Yaklaşık 1 su baradağı irmik
Şerbet için
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır. Soğuması için bir kenara alınır.
Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır.( normalde hamur sıvı yağın içine bandırılıp çıkarılıyor ki irmiği daha iyi tutsun diye fakat ben çok yağ çekmemesi açısından böyle yaptım)Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır. Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var. Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür.afiyet olsun
Hem pratik hem kolay, bir o kadar da lezzetli. Denemek isteyen herkese tavsiye edilir. İyi haftalar dileği ile..
YanıtlaSilfoarte bun
YanıtlaSilfelicitari
mari
te imbratisez cu mult drag
tatlı çok güzel görünüyor ellerine sağlık,ama gözüm mantıya takılıp duruyor hepsi çok güzel,sevgilerimi bırakıyorum)))
YanıtlaSilnefis olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilCok lezzetli gorunuyor.
YanıtlaSilİrmikli, dağılıverecekmiş gibi görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok güzel bir görüntüsü var... ağızda dağılıverecekmiş gibi...
YanıtlaSilbu arada blogunuzu yeni keşfettim. ne güzel bir şey genç yaşta 3 çocuk sahibi olmak.. kutluyorum bu yüzden sizi Allah evlatlarınızı size bağışlasın.. onları da nazardan saklasın inşallah...
bebegimincicileri.blogspot.com
ellerine sağlık bende yaparım güzel olur
YanıtlaSilEs-Selam.
YanıtlaSilİrmikli tatlıları pek severim Ahsen:)
Ellerine,gönlüne sağlık..
Bana tatlı olsun çok severim ellerine sağlık yeni bloguma bekliyorum..
YanıtlaSilhttp://hobievi.blogspot.com/
irmik nasıl da güzel bir doku vermiş ellerine sağlık sevgili Ahsen..
YanıtlaSilellerine sağlık.
YanıtlaSilbenim etkinlik et yemekleri idi ama hep farklı tarifler geldi etli tarifleraz sayıda geldi. canım çok sıkıldı o gelen tarifleri de yayınlamak zorunda kaldım.
Canım emeklerine sağlık, afiyet olsun..
YanıtlaSil